Home Biznis Ryanair otpušta radnike, direktor sebi uzima 100 miliona

Ryanair otpušta radnike, direktor sebi uzima 100 miliona

0

Niskobudžetna irska vazduhoplovna kompanija “Ryanair” planira da ukine od 500 do 700 radnih mjesta.

Ovo je objavio izvršni direktor Majkl O’Leri, koji bi istovremeno zahvaljujući zelenom svjetlu dioničara u narednih pet godina mogao da računa na 100 miliona evra bonusa.

“Ryanair” ima više od 500 pilota, rekao je O’Leri, najavivši da planira da ukine između 500 i 700 radnih mjesta, uključujući i ona u sjedištu kompanije u ​​Dablinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mjesečni dopust dok bi ostali od sljedeće nedjelje mogli da počnu da dobijaju obaviještenja o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

“Ryanair” u Evropi zapošljava oko 17.000 radnika a uprava je u julu upozorila da bi mogla da ukine čak 900 radnih mjesta.

Paralelno su dioničari tijesnom većinom glasova, 50,5 odsto, odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O’Leriju u narednih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 miliona evra ako profitabilnost ili cijena deonica kompanije u tom periodu budu udvostručene.

U protekle dvije godine cijena Rajanerove dionice otprilike je prepolovljena zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenju letova zbog prizemljenja Boinga 737 MAX.

nezavisne.com