Home Banjaluka Saborcima donirali pet plastenika

Saborcima donirali pet plastenika

0

Demobilisani vojni policajci Vojske Republike Srpske okupljeni u udruženju “Prvi bataljon vojne policije 1. krajiškog korpusa” juče su porodicama svoja dva poginula saborca, porodicama dvojice ratnih vojnih invalida i jednom demobilisanom borcu donirali plastenike.

Predsjednik ovog udruženja demobilisanih vojnih policajaca Radenko Puzić kaže da je jedan plastenik dobio Dušan Janjetović zvani Čedo, RVI bez oka i otac petorice sinova, kome su saborci juče priskočili u pomoć da montira i podigne plastenik.

– Nije ovo baš nešto čime bismo se mogli previše hvaliti, ali moramo od nečega početi. Do sada smo izlazili u susret onima kojima je bio potreban novac za liječenje, za nabavku ogreva i slično, a sve smo to uglavnom finansirali od novca koji smo sami prikupljali. Jasno nam je da su potrebe velike, da je mnogo RVI koji žive skromno ili na ivici egzistencije i da je sistemski potrebno učiniti mnogo više za one najugroženije. Međutim, zahvalni smo gradu Banjaluka koji je na našu inicijativu obezbijedio sredstva za plastenike koji će koliko-toliko olakšati život porodicama naših ratnih kolega – kaže Puzić.

On ističe da, osim banjalučke Gradske uprave i republičkih institucija, u realizaciji projekata koje udruženje ima u planu veliki doprinos mogu dati i ostale lokalne zajednice.

– U Prvom bataljonu vojne policije bili su borci iz svih krajiških opština i očekujemo da će lokalne vlasti, po uzoru na banjalučku, pokazati dobru volju i da ćemo uspostaviti saradnju kako bismo zajedno pomogli demobilisanim borcima koji su najzaslužniji za stvaranje i odbranu Republike Srpske – kaže Puzić.

glassrpske.com