Home Ex-Yu Sanja je počela da se porađa i paniči usred gužve, a onda...

Sanja je počela da se porađa i paniči usred gužve, a onda je policajac REAGOVAO MUNJEVITO

0

Policijac Aleksandar Vasić dugo će pamtiti 26. februar, dan kada je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da na svijet donese djevojčicu Aleksandru.

– Porođaj mi je krenuo 12 dana ranije. Suprug i ja smo hitno krenuli kolima u bolnicu, ali smo upali u saobraćajnu gužvu. Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo vidjeli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne kako bismo što prije stigli do porodilišta – rekla je Sanja.

Kada je vidio trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, policajac Vasić je bez oklievanja sjeo u policijsko vozilo, uključio svjetlosnu i zvučnu signalizaciju, i bezbjedno i brzo im omogućio da što prije kroz gužvu stignu do porodilišta.

– Ovaj gest policajca nam je vratio vjeru u ljude. Njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama nas je zadivila – ispričala je Sanja, koja je na svijet tog dana donijela djevojčicu.

Kada su sabrali utiske, kako kaže Sanja, njen suprug Miloš je naknadno uspio da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Policajac Vasić, inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao ovakvu situaciju.

– Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo i što je najbitnije jeste da je djevojčica došla na svijet živa i zdrava. Smatram da je to dio mog posla, jer sam kao policijski službenik dužan da vodim računa o bezbjednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kad je ona potrebna – kazao je skromno policajac Vasić, piše Blic.