Home BiH SARAJEVO: “Lopovi, lopovi…” Pogledajte poruke građana nesposobnim političarima

SARAJEVO: “Lopovi, lopovi…” Pogledajte poruke građana nesposobnim političarima

0

U Sarajevu su u toku mirni protesti pod nazivom “Borba za život”, kojim građani pozivaju predstavnike vlasti i političare da nabave vakcine protiv koronavirusa. Pored toga, građani traže imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa.

Neke od poruka koje se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva glase: “Samo idite, odmah”, “Ljekari, prgovorite, ili šutite zauvijek”, “Fadile, tvoj humor ubija”, “Paraziti! Domaćin vam u kući!”, “Oslobađamo se od domaćeg okupatora. Jedino dobro što se desilo u pandemiji je to što se ogolilo ko su nesposobni ljudi koji urušavaju institucije”, a skandira se “Lopovi, lopovi…” i “Fadile odlazi lopove”.

Organizatori poručuju da je ovo borba za život: “Očekujemo od opozicije da se pokrene i da izađu s jasnim planom i programom. Do sada nijedna stranka nije izašla s planom borbe protiv koronavirusa. Ne zanima nas ko je koja stranka, želimo rješenja za građane koji plaćaju poreze i doprinose”, rekla je Gasal-Vražalica.

Podsjećamo, predviđeno trajanje protesta je do 14:00 sati.

 

Buka