Home Region Šesnaestočlanoj porodici obezbijedili novac za stado koza

Šesnaestočlanoj porodici obezbijedili novac za stado koza

Nedavno smo, u periodu posjete djece sa Kosova Republici Srpskoj, pisali o dvanaestogodišnjoj djevojčici Ani Savić koja dolazi iz šesnaestočlane porodice koja, kao jedina srpska porodica, živi u selu Manuta na Istoku Kosova, a kojoj je bila potrebna pomoć svih dobrih ljudi.

Danas nam sa Kosova stižu divne vijesti, ali i potvrda da nama u Republici Srpskoj ne manjka dobrih ljudi i humanista osjetljivih na teške ljudske sudbine.

Uspjeli smo pomoći porodici Savić, jer su, zahvaljujući novcu koji je za njih prikupljen, kupili stado koza, koje će im, kako navode, olakšati tešku svakodnevnicu.

Podsjećamo, Ana je učenica šestog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” u opštini Novo Brdo. U slobodno vrijeme čuva stoku i pomaže svojoj porodici u poljoprivrednim poslovima.

Za porodicu Savić se dugi niz godina organizuju akcije pomoći, jer zbog niskih primanja i teških uslova za život, porodica nije u stanju sama da se izdržava.

Tokom prošlogodišnjeg Aninog boravka u Istočnom Sarajevu, Savjet roditelja Osnovne škole “Sveti Sava” pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć Ani i njenoj porodici, koju su ponovili i ove godine i na taj pomogli pri kupovini stada koza za Saviće.

Srpska Info