Home Vijesti Sezona grijanja u Banjaluci počela ranije

Sezona grijanja u Banjaluci počela ranije

0

Eko Toplane Banjaluka d.o.o. Banjaluka od juče su počele sa grijanjem stambenih i poslovnih jedinica koje su na sistemu daljinskog grijanja.

Tokom protekle sedmice završeno je punjenje sistema, a takođe, građani su prethodno pozvani da do 22. septembra završe sve radove na kućnim instalacijama, te da nam u slučaju curenja vode tokom punjenja instalacija prijave, kako bi bila spriječena materijalna šteta i instalacije osposobljene prije puštanja sistema u rad.

“Zbog manjih problema na distributivnoj mreži, koji su se pojavili nakon punjenja sistema pojedini dijelovi grada još uvijek nemaju grijanje. U svakom slučaju, sve tehničke ekipe su na terenu i rade na osposobljavanju mreže, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje. Molimo i korisnike ukoliko primjete nedostatke u isporuci toplotne energije da nas kontaktiraju kako bismo iste otklonili u najkraćem vremenskom roku”, saopšteno je Eko Toplane Banjaluka.

Dodaju das u u komunikaciji sa građanima, a u skladu sa njihovom poslovnom politikom da su im korisnici prioritet, odlili da grijna sezona počne nešto ranije.

“Iako na području Banjaluke od 01. oktobra objektivno nije izmjereno dva dana uzastopno temeperatura vazduha ispod 12 stepeni,  subjektivni osjećaj hladnoće u stambenim jedinicma je takav da je građanima potrebno dodatno zagrijavanje. Kako se građani ne bi izlagali trošku i zagrijavli putem pomoćnih grijnih tijela, odlučili smo da sezona grijanja počne ranije”, stoji u saopštenju.

Podsjećaju da su Eko Toplane Banjaluka d.o.o. u periodu od završetka prethodne grijne sezone do početka nove, aktivno radile na sanaciji dijelova distributivne mreže, kao i na nabavci energenta.

“Ove godine, osim poslova koji obuhvataju redovne remonte proizvodnih postrojenja na biomasu – novog objekta Eko toplana, pogona na Starčevici i Kočićevom vijencu, kao i kotlova na mazut, radila se i sanacija distributivne mreže i modernizacija sistema upravljanja. Sva navedena proizvodna postrojenja će već početkom sezone biti puštena u rad, kako bi se svi radni parametri potvrdili i uskladili na pravilan način, što je definisano i Ugovorom o strateškom partnerstvu”, navedeno je u saopštenju.

Prije početka grijne sezone sanirana je i glavna vrelovodna pumpna stanica.

Omogućeno je potpuno odvajanje svakog magistralnog vrelovoda od sistema na bezbjedan način, kako bi se omogućilo pravovremeno otkrivanje i otklanjanje kvarova na distributivnoj mreži. Sve ovo se radi kako bi građani imali optimalnu temperaturu u svojim stambenim jedinicama. Ovo nije lak ni jednostavan posao, i trebaće vremena da se distirbutivna mreža dovede u takvo stanje, ali Eko toplane kontinuirano rade, stalno su u kontaktu sa korisnicima i na terenu.

Do sada je obezbijeđeno više od 75 odsto potrebnog energenta za kompletnu grijnu sezonu 2018/19. Sva količina je obezbuijeđena na domaćem tržištu i u tu svrhu je uspostavljen logistički centar na kojem se lageruju potrebne količine.

Predviđenim planom nabavke, a u skladu sa vremenskim prilikama i dinamikom rada Javnog preduzeća Šume Srpske, očekujemo da će do kraja godine biti obezbijeđen drvni sortiment za kompletnu grijnu sezonu 2018/2019. Drvni sortiment se nabavlja po transparentnoj cijeni, avansnim plaćanjem.

Iz Eko Toplane još jednom podsjećajukorisnike da  na sva pitanja ili probleme koje imaju, a u cilju što bolje saradnje i pružanja kvalitetne usluge, Eko toplane su uvele besplatnu info liniju 0800 502 12 koja je aktivna za korisnike svakim radnim danom od 07:30 do 15:30, a korisnici mogu poslati i mail na info@ekotoplanebanjaluka.com ili posjetiti Korisnički centar u ulici Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. Sa ciljem redovnog informisanja korisnika, od nedavno je aktivan i web site www.ekotoplanebanjaluka.com.

Osim toga, apelujemo na korisnike koji nisu izmirli svoja dugovanja u cilju što bolje saradnje, ali i funkcionisanja i pružanja kvlitetne usluge, da ih izmire u što kraćem roku.

(Nezavisne)