Home Vijesti Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS

Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS

0

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske donio je odluku o potpisivanju peticije članova ovog sindikata i pripadnika MUP-a sa zahtjevom za povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada, te utvrđivanja drugačije osnovice za obračun visine penzija na osnovu plata u petogodišnjem periodu.

Predsjednik ovog sindikata Anica Jondić rekla je novinarima da će potpisivanje peticije početi 26. septembra u svim organizacionim jedinicama MUP-a Srpske.

“Očekujemo da će nekoliko hiljada pripadnika MUP-a potpisati peticiju, koja će zatim biti proslijeđena na razmatranje Vladi Republike Srpske”, istakla je Jondićeva nakon sjednice Republičkog odbora sindikata radnika unutrašnjih poslova u Banjaluci.

Ona je navela da plata policijskog službenika u Republici Srpskoj iznosi 830 KM, a penzija od 500 do 540 KM.

“Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva Vladu Srpske da pristupi pregovorima o cijeni rada za narednu godinu. Zakonska obaveza Vlade i granskog sindikata je da pregovaraju o cijeni rada za iduću godinu u toku izrade budžeta”, napomenula je Jondićeva.