Home Vijesti Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke šampion Jugorska

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke šampion Jugorska

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke je pobjednik Trećeg otvorenog onlajn šampionata grada Jugorksa za mlade, održanog 18. januara.

Igralo se na 3 table, uz tempo od 10 minuta po igraču, a svih 5 pobjeda je zabilježila banjalučka škola šaha u sastavu: Marko Ninković (4/5), Andrej Krčmar (5/5) i Aleksa Ninković (5/5).

Drugo mjesto pripalo je, sa takođe maksimalnim učinkom, ali i pola poena zaostatka, timu Sloge iz Sovjetskog, dok je bronzana, sa dva meč boda manje, prva ekipa Jugorska.

Šahisti Banjaluke, predvođeni Maksimom Savanovićem, koji je zabilježio svih 5 pobjeda na prvoj tabli, zauzeli su sedmo, a druga ekipa Skakača 10. mjesto.

Ukupno je učestvovalo 25 ekipa iz Jugorskog, Sovjetskog i Uraja, gradova u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu Jugre, Ust-Katava (Čeljabinska oblast) i Banjaluke.

Domaćin predstavnicima grada na Vrbasu bio je Elektrotehnički fakultet, baš kao i sredinom decembra, kada je odigran četvoromeč.

O regularnosti takmičenja, koje se odvijalo na platformi Chess King pod motom “Mi smo jedna porodica”, brinuo je Votincev Evgenij Veniaminovič.

Inače, saradnju šahovskih škola iz Rusije i Srpske iniciralo je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi.

Sljedeći turnir, pod nazivom “Putevi prijateljstva”, biće održan 4. maja.