Home Banjaluka Škola u Novoseliji prekrivena najlonom

Škola u Novoseliji prekrivena najlonom

0

Škola u Novoseliji u Banjaluci, s koje je olujni vjetar odnio dio krova, pokrivena je najlonom kako bi se zaštitila od najavljenih padavina.

Ekipe gradskog Odsjeka civilne zaštite i profesionalne Teritorijalne vatrogasne jedinice izašle su na teren i preduzele potrebne mjere.

Snažan vjetar polomio je više stabala na području grada.

Civilna zaštita grada Banjaluka intervenisala je i na objektu Osnovne škole “Milan Rakić” u Karanovcu.

“Vjetar koji je duvao protekle noći jačim intenzitetom oštetio je krov na pomenutoj školi. Nakon utvrđene štete jedinica Civilne zaštite je izvršila prekrivanje krova najlonom te na ovaj način ublažila dalju moguću štetu uslijed najavljene kiše”, saopšteno je iz Vatrogasne brigade Banjaluka.

Iz Civilne zaštite RS su za vikend upozorili na jak, na momente olujni vjetar, te obilnije padavine u subotu i nedjelju od jugozapadnih predjela do juga zemlje, a zatim i na istoku.

Najjači vjetar se očekuje u centralnom pojasu zemlje i planinama, a najobilnije padavine u Hercegovini.

U nedjelju prijepodne će preovladavati oblačno vrijeme sa slabom i mjestimičnom kišom u većini predjela, a na sjeveru i sjeveroistoku dijelom suho.

Tokom dana češća umjerena kiša, a na jugu i s grmljavinskim procesima. Obilnije padavine i u centralnom pojasu, a na jugu obilne od 40 do 60 l/m², lokalno i više.

Agencije