Home Banjaluka Slučaj bubica i Stanivuković: “Nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno...

Slučaj bubica i Stanivuković: “Nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak”, Cvijanović: To je nezamislivo

0

Mimo protokola, gradonačelnik Banjaluke sastao se sa Aleksandrom Vučićem. Na sastanak je otišao sa bubicom, što je delegacija Srbije uvidjela i reagovala.

Iz kabineta gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića saopšteno je da Stanivuković nije pokušao da snima sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak koji se danas odražao u Banskom dvoru. Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme”, ističu u saopštenju.

Nakon prve sugestije, gradonačelniku je bubica, kako navode, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema. Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to sa bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tokom čitavog dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled čitavog današnjeg događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Na drugu stranu Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je nezamisliv današnji skandal koji je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kada je na sastanak sa rukovodstvima Srpske i Srbije ušao sa “bubicom”, ističući da je to blamaža i Banjaluke i njenih građana.

– Da li je u pitanju samo bruka, nepoštovanje institucija i funkcionera Srbije i Srpske, ili je budalasta dječija igra spremljena za nastavak virtuelnog života gradonačelnika jer o konkretnim stvarima ništa ne zna, čemu smo danas svjedočili na sastanku sa gradonačelnikom, ili je posao obavljan za neku stranu službu, to se treba ispitati – istakla je Cvijanović.

Upitana da prokomentariše slučaj sa “bubicom”, Cvijanović je rekla da je činjenica da je tako nešto nezamislivo u ozbiljnoj komunikaciji ozbiljnih ljudi i naglasila da je to bacilo tamnu sjenu na mnoštvo lijepih današnjih događaja i dobrih planova.