Home Crna hronika Slučaj “Koprena”: Policija pretražila Manjaču, imaju dokaze protiv braće

Slučaj “Koprena”: Policija pretražila Manjaču, imaju dokaze protiv braće

Policijski terenac daster lagano i pažljivo obilazio je juče makadamske puteve kroz selo Bukvalek, na Manjači, nadomak Banjaluke, gdje je, kako se sumnja, prije četiri godine ubijen Bojan Koprena (1988).

Zbog sumnje da su tog mladića likvidirali, prekjuče su uhapšena braća Boško (58) i Bogdan (53) Diljević, ali su juče puštena na slobodu.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je veći broj policajaca i u utorak tražio dokaze u Bukvaleku, te pretresao kuće koje koriste dvojica osumnjičenih. Kod kuće gdje Diljevići žive juče, kada smo obišli selo, nije bilo nikoga. U okolnim kućama ista je situacija. Na povik: “Domaćine” – niko se nigdje ne odaziva.

Tek u kući udaljenoj nekoliko stotina metara od imanja Diljevića sreli smo starijeg muškarca, koji na svako pitanje sliježe ramenima.

“Na televiziji sam čuo da su uhapšena ta braća. Ne znam vam ja, djeco, više ništa reći”, ispričao nam je taj mještanin.

Nije prošlo ni nekoliko sati nakon toga, a braća Diljevići već su se našla na slobodi, odlukom okružnog tužioca. Ali, dokazi su prikupljeni.

Dokazi prikupljeni

“Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj s prikupljenim dokazima protiv B.D. i B.D., zbog sumnje da su 7. jula 2014. godine u Banjaluci, u mjestu Bukvalek, ubili Bojana Koprenu”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Bojanov otac Milenko, čiju smo kuću takođe posjetili, priča nam da vjeruje da je njegov sin još živ.

“Ja još mislim da je živ. Ne zna se još je li moj sin ubijen. Ako je ubijen, gdje je tijelo? Inače, jedan od te braće koja su uhapšena išao je sa mnom u školu. Nikakvog sukoba između njih i Bojana nije bilo”, naglašava Milenko za “Nezavisne”.

Kaže nam da su braća saslušavana i ranije, prije četiri godine, te da su, prema informacijama kojima raspolaže, prošla poligraf. Spekulacije ne želi da komentariše.

“Moj Bojan nikad nije bio lopov”

“Ono što vam još mogu reći, jeste da moj Bojan nikad nije bio lopov, niti je imao ikakvih problema s policijom. Nema tog kome on nije pomogao. Priče o krađi nekih ovaca nisu tačne”, priča nam Milenko, dok ispred kuće sjedi sa sinom Stefanom, koji u ruci drži fotografiju brata Bojana.

Stefan kaže da ne vjeruje da su braća Diljevići počinili zločin, jer, kako ističe, nisu sposobni da to urade i kriju četiri godine.

Istovremeno, od policijskih izvora nezvanično saznajemo da su Diljevići negirali ubistvo, te da dalja istraga ide u pravcu pronalaska oružja kojim je Bojan, kako se sumnja, ubijen, kao i njegovog tijela. Navodno, postoji i svjedok koji je istražiocima ispričao da je vidio kako je Koprena otet.

Bojan Koprena je, prisjetimo se, posljednji put viđen 7. jula naveče u “Krčmi kod Roze”, u mjestu Kola, kada je opel vektrom otišao u nepoznatom pravcu. Zapaljen automobil je pronađen dva dana kasnije, ali se njemu svaki trag izgubio.

(Nezavisne)