Home Region Smanjen broj zaraženih: Sjeverna Makedonija popušta mjere

Smanjen broj zaraženih: Sjeverna Makedonija popušta mjere

0
Kafići i restorani u Sjevernoj Makedoniji ponovo mogu da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima, a skraćen je i policijski čas.

 

Terase ugostiteljskih objekata mogu da služe goste do 20.30 časova, jer policijski čas sada počinje u 21.00, sat kasnije nego prethodnih sedmica.

Vlada u Skoplju je mjere za sprečavanje širenja kovida 19 ublažila na preporuku Komisije za zarazne bolesti, a na osnovu smanjenja broja zaraženih u posljednje vrijeme, prenose mediji.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim časovima u Sjevernoj Makedoniji uvedeno je 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj virusa korona, a ugostiteljski objekti zatvoreni su od 5. aprila.

Prema najnovijim izmjenama mjera za sprečavanje širenja kovida, koje će biti na snazi do 15. maja, prestaje da važi zabrana za organizovanje seminara, obuka, radionica, kurseva, konferencija i drugih događaja takvog tipa.

Ostaje zabrana rada svih fitnes klubova i sala za vježbanje, ali su izuzetak firme koje te sportske djelatnosti mogu da organizuju na otvorenom uz primjenu mjera lične zaštite.

Policijski čas je skraćen za jedan sat, počinje u 21.00 i trajaće kao i do sada do 5.00 časova narednog dana, osim u vrijeme predstojećih vjerskih praznika – Vaskrsa i ramazanskog Bajrama kada će na po jednu noć biti ukinut.

Za Vaskrs ograničenje kretanja građana neće važiti u večernjim časovima između 1. i 2. maja, a za Bajram u noći između 13. i 14. maja.