Home Servisne Snijeg i poledica otežavaju saobraćaj

Snijeg i poledica otežavaju saobraćaj

0

U Republici Srpskoj jutros se zbog snijega i poledice otežano saobraća na putnim pravcima Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić i Šipovo-Novo Selo.

Zbog loših uslova na putu obustavljen je saobraćaj na dionici od graničnog prelaza Šćepan Polje prema Plužinama, na strani Crne Gore.

Na putevima u jugozapadnim krajevima u Federaciji BiH poteškoće stvara i jak vjetar koji formira snježne nanose, kojih ima na dionicama Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mliništa.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnim pravcima Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Tarčin-Konjic.

Poledica je moguća i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Iz Auto-moto saveza napominju da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i da vrše čišćenje i posipanje, gdje je potrebno.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnim prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od sedam i po tona.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.