Home Video Snimljeno obijanje humanitarnog kontejnera u Banjaluci (VIDEO)

Snimljeno obijanje humanitarnog kontejnera u Banjaluci (VIDEO)

0

Postavljeni kontejneri za odlaganje odjeće i obuće na teritoriji grada Banjaluka pokazali su se kao veoma korisni, međutim ono što stvara problem jesu učestala obijanja ovih kontejnera i krađa odjeće.

Jedna od krađa snimljena je juče. Video je postavljen na društvene mreže, a kod čitatelja se javila dilema da li je u pitanju obijanje kontejnera ili nešto drugo.

Kontaktirali smo Miroslava Subašića, predsjednika Humanitarnog udruženja „Mozaik prijateljstva“, koji nam je potvrdio da je riječ o obijanju kontejnera, kao i da je slučaj prijavljen policiji.

Dodao je i da su obijanja humanitarnih kontejnera bila česta početkom prošle godine, a nakon intervencije policije i privođenja počinioca, pa sve do početka maja kontejneri nisu obijani.

Prosudite sami…

Gepostet von Nebojsa Milic am Donnerstag, 9. Mai 2019

Već duži period imamo problem sa obijanjem kontejnera, ljudi nam šalju i fotografije i video zapise, kao što je bio slučaj i juče. U kontejner ubace sitnije dijete koje nakon što izbaci robu iz kontejnera bez problema može i izaći iz njega.  Slučaj je prijavljen ppoliciji i nadam se da će uspjeti uhvatiti počinioce. Mi već pripremama izmjene u kontejnerima, na njima će stajati i upozorenja da ko uđe u kontejner ulazi na vlastitu odgovornost. Naime neće više moći izaći, a biće alarmirana i policija“, istakao je za naš portal Subašić.

Apelovao je na građane ako primijete da neko obija kontejner dajave mozaiku prijateljstva  li policiji.

Buka