Home Video Snimljeno obijanje humanitarnog kontejnera u Banjaluci (VIDEO)

Snimljeno obijanje humanitarnog kontejnera u Banjaluci (VIDEO)

0

Postavljeni kontejneri za odlaganje odjeće i obuće na teritoriji grada Banjaluka pokazali su se kao veoma korisni, međutim ono što stvara problem jesu učestala obijanja ovih kontejnera i krađa odjeće.

Jedna od krađa snimljena je juče. Video je postavljen na društvene mreže, a kod čitatelja se javila dilema da li je u pitanju obijanje kontejnera ili nešto drugo.

Kontaktirali smo Miroslava Subašića, predsjednika Humanitarnog udruženja „Mozaik prijateljstva“, koji nam je potvrdio da je riječ o obijanju kontejnera, kao i da je slučaj prijavljen policiji.

Dodao je i da su obijanja humanitarnih kontejnera bila česta početkom prošle godine, a nakon intervencije policije i privođenja počinioca, pa sve do početka maja kontejneri nisu obijani.

Već duži period imamo problem sa obijanjem kontejnera, ljudi nam šalju i fotografije i video zapise, kao što je bio slučaj i juče. U kontejner ubace sitnije dijete koje nakon što izbaci robu iz kontejnera bez problema može i izaći iz njega.  Slučaj je prijavljen ppoliciji i nadam se da će uspjeti uhvatiti počinioce. Mi već pripremama izmjene u kontejnerima, na njima će stajati i upozorenja da ko uđe u kontejner ulazi na vlastitu odgovornost. Naime neće više moći izaći, a biće alarmirana i policija“, istakao je za naš portal Subašić.

Apelovao je na građane ako primijete da neko obija kontejner dajave mozaiku prijateljstva  li policiji.

Buka