Home Ex-Yu Šokantni prizori iz zagrebačke bolnice: Bebe leže u mokraći vezane za krevet...

Šokantni prizori iz zagrebačke bolnice: Bebe leže u mokraći vezane za krevet (FOTO)

0
Na fotografijama se mogu vidjeti uplakane bebe nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice dok oko ruku imaju rolne WC papira.
Dječaci se zovu Fran i Filip, a njihova majka Ana Treščec je portalu Index.hr ustupila fotografije za objavu. Kako kaže, dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina, a u KB-u Fran Mihaljević završili su nakon što su dobili gripu. Za vrijeme bolesti dobili su i rota virus. Majka ih je posjetila jučer u bolnici, a tamo je zatekla stanje prikazano na fotografijama.Pokušala je razgovarati sa sestrom, ali ona je, kako majka kaže, za to vrijeme bila na kafi. Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu skrb.

“Dijete koje mi je kod kuće prehlađeno. Razgovarala sam s doktoricom, a ona ima odgovor na sve: da oni ne mogu samo stajati oko moje djece, da su oni nedonoščad, oni su rođeni tri mjeseca ranije… To je kažnjivo, zar ne?”, pitala je majka novinare.

Direktorica bolnice Alemka Markotić je kratko komentarisala slučaj.

“Osoba koja nema hospitaliziranu djecu kod nas je napravila tu objavu. Poslat ćemo vrlo brzo službeno saopćenje”, rekla je Markotić za Index.hr.

O slučaju se oglasilo i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

“Ministarstvo zdravstva je upoznato sa slučajem i odmah je zatražilo očitovanje bolnice. Svaki pacijent zaslužuje dostojanstven tretman, a pogotovo oni najmlađi. Nakon očitovanja Ministarstvo će donijeti odluku o daljnjem postupanju”, napisali su na Twitteru.