Home Sport Srbi na Hrvate: Rukometni “orlovi” priželjkuju reprizu iz 2012.

Srbi na Hrvate: Rukometni “orlovi” priželjkuju reprizu iz 2012.

0

Rukometna reprezentacija Srbije večeras se sastaje sa Hrvatskom, u jednom od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.


“Orlovi” poslije dva kola imaju samo jedan bod, ostvaren protiv slabašne Belgije na svom terenu i poraz u Švajcarskoj, pa moraju da se “vade” protiv jedne od najjačih selekcija svijeta koja ima maksimalan učinak u grupi.

Meč je imao i uvertiru koja se nije dopala selektoru Nenadu Peruničiću jer je mjesto odigravanja promijenjeno u “Štark arenu”. Prvobitni plan bio je da se komšijski derbi odigra u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Hrvatska je favorit zbog svega svega onog što je uradila u posljednjih 20 godina i više, ne samo protiv nas. To ne znači da nemamo našu šansu. Naša mladost, energija i jedan novi put momaka željnih novog dokazivanja, a gdje ćete bolje da se dokazujete nego protiv Hrvatske. Znate i sami da je ovo utakmica koja nosi drugaciiju draž, a sportskom domenu i od moje generacije, uvijek je sve na terenu bilo fer, muški, sportski i želio bih da tako ostane – rekao je Peruničić.

Srbija se vraća u “Arenu” sedam godina poslije čuvenog finala EP u kojem je poražena od Danske. “Orlovi” su na tom turniru savladali Hrvatsku (26:22) upravo u ovoj dvorani, pred 20 000 ljudi.

– Pozivam ljude da dođu u što većem broju. Sa njima možemo da uradimo mnogo više. Neka dođu ljudi da nas podrže, jer ćemo mi izginuti na terenu. Neka budu uz nas – apelovao je Bogdan Radivojević.

Duel Srbija – Hrvatska počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Agencije