Home Sport SREĆNO “ORLIĆI”! Mlada reprezentacija Srbije započinje učešće na Evropskom prvenstvu

SREĆNO “ORLIĆI”! Mlada reprezentacija Srbije započinje učešće na Evropskom prvenstvu

0

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, koja bar na papiru ima moćan i ugledan tim, u 18.30 na stadionu “Nereo Roko” počinje svoj put na prvenstvu Evrope protiv vršnjaka iz Austrije.

Da li je Trst zaista “srpski”, i u kojoj mjeri, zavisiće od utiska koji selekcija Gorana Đorovića ostavi na terenu, ali i od atmosfere koju bi trebalo da podgriju srpski navijači na tribinama. Jedan od onih koji je na svojim plećima, sa ostalim “orlićima”, uspješno iznjeo kvalifikacije za ovo gdje su sada jeste vezista Partizana Danilo Pantić.

Mnoge stvari su jasne na papiru u sastavu Srbije. Od toga da imaju najskupljeg igrača i novu zvijezdu Real Madrida Luku Jovića do toga da je bar na tom istom papiru Pantić, igrač Čelsija koji je na pozajmici u Partizanu…

– Od premijere sa Austrijancima zavisiće ostatak našeg puta kroz prvenstvo Evrope. Nalazimo se u grupi sa Njemačkom i Danskom, ali ovaj prvi meč je izuzetno važan. Uvijek je tako na velikim takmičenjima. Što lakše počneš, mirnije ćeš da nastaviš – uvjeren je Danilo Pantić.

Ovaj biser domaćeg fudbala je prije četiri godine bio blizu odlaska na Svjetsko omladinsko prvenstvo na Novi Zeland, ali je zbog spora sa “crno-bijelima” i nerješenih odnosa oko njegovog statusa ostao kod kuće i sa suzama u očima dočekao Veljka Paunovića i svoje vršnjake na proslavi titule u Beogradu.

– Sada je nova šansa koju ova generacija takođe želi da iskoristi. Nadamo se najboljem. Imali smo veoma kvalitetne pripreme i sjajne uslove za rad na završnim treninzima u Sloveniji, sada i ovdje u Trstu. Sada sve zavisi od nas – dodaje Pantić.

Selektor Goran Đorović izgleda da ima slatke muke oko sastava najjačeg tima za duel sa Austrijom.

– Imam na raspolaganju sjajne igrače koji su, to je očigledno, puni želje da obraduju sve navijače. Vrijeme je da svoj talenat sada dokažu i na važnom takmičenju. Ovdje u Italiji i San Marinu je sve najbolje što evropski fudbal u ovom uzrastu ima. Naša je obaveza da od starta pokažemo koliko vrijedimo – najavljuje Đorović na svoj način meč sa Austrijom.

Danilo Pantić je još jednom opisao koga ćemo da vidimo na djelu na prvenstvu koje će trajatido 30. juna.

– Španci, Francuzi, Italijani i Englezi su poslali na ovo prvenstvo svoje najjače timove u kojima su neke od najvećih fudbalskih zvijezda. Sličan sastav imamo i mi i biće ovde zaista velika borba za jedno od prva tri mjesta. Mi se, naravno, potajno nadamo uspjehu, ali on zaista zavisi i od rezultata sa Austrijom. Poslije toga nam slijedi veoma jak ispit sa Njemačkom, pa u posljednjem meču u grupi i utakmica sa Danskom – zaključuje Pantić.

Srbija igra sa Austrijom od 18.30 časova. Sljedeći duel u grupi B srpska selekcija igraće 20. juna (21.00) sa Njemačkom, a zatim i 23. juna (21.00) sa Danskom.

novosti.rs