Home Region Šta albanski vojnici rade na sjeveru Kosova?

Šta albanski vojnici rade na sjeveru Kosova?

0

Srpska lista upitala je komandanta Kfora “otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na sjeveru, kad se dobro zna da vojska Albanije nije dio misije Kfor”.

Srpska lista saopštila je da je serija čudnih događaja na sjeveru Kosova i Metohije, a nakon upozorenja britanske ambasade u Prištini, izazvala uznemirenje srpskog naroda i takođe upitala komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim incidentima na sjeveru pokrajine.

– Ispisivanje grafita sa veličanjem tzv. Velike Albanije, i UČK, provokacija i šetnja pripadnika vojske Albanije centrom Kosovske Mitrovice kod građana je izazvalo zabrinutost, posebno nakon što su saopštenja britanske ambasade provejavala stereotipnim odnosom, skoro stigmatizirajući 50 000 Srba na sjeveru Kosova i Metohije – ukazuje Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista kaže da zbog svega navedenog javno pita komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim incidentima na sjeveru Kosmeta, na koje upozoravaju Britanci i Nijemci, ali i “otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na sjeveru, kada se dobro zna da vojska Albanije nije dio misije Kfor”.

Tanjug