Home Video „ŠTA ĆEŠ UČINITI DA OSTANEM?“: Glas ove srednjoškolke je surova istina o...

„ŠTA ĆEŠ UČINITI DA OSTANEM?“: Glas ove srednjoškolke je surova istina o odlasku mladih (VIDEO)

0

Odlazak iz Bosne i Hercegovine. Toliko spominjana i nažalost aktuelna rečenica u mislima mladih, sasvim priznata i u mislima starijih. Država nema rješenje, ne traži ga, jer oni koji su odgovorni za unapeđenje države, unapređuju samo sebe, kažu ovi srednjoškolci.

– Ja sam nekada razmišljala, kako ljudi mogu otići, zašto odlaze iz ovako lijepe zemlje? Zar se ne može naći jedan dobar razlog pored svih ovih negativnosti? Onda sam shvatila da čovjeku jednostavno ponestane opcija – dio je iz kratkometražnog filma koji i u svom nazivu nosi pitanje ”Šta ćeš učiniti da ostanem?”.

U filmu se postavlja i pitanje može li pojedinac napraviti promjenu u ovom društvu i sistemu. Kažu, ipak, da od pojedinca sve kreće. Izađi na izbore i glasaj, napravi promjenu. Ali tačno tu počinje i završava promjena tog pojedinca, prenosi Bljesak.info.

Kratki film potpisuju Aida Mujčin i Nedžad Spahalić, članovi Školskog kanala, koji za cilj ima izboriti bolju i pravedniju poziciju za mlade.

Ova zemlja je preživjela sve i svakog što joj je stao na put, ali hoće li preživjeti odlazak svoje djece, pitaju se autori filma.

(Blic)