Home Promo objave Stanivuković najavljuje: Više nas je koji želimo Banjaluku po mjeri čovjeka

Stanivuković najavljuje: Više nas je koji želimo Banjaluku po mjeri čovjeka

0

“Uradićemo to!”, samouvjereno, kao kada je otkrivao afere oko tankog asfalta, albanskih pelena ili mobilne bolnice, i danas poručuje Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, kada govori o projektima koje namjerava realizovati u naredne četiri godine na čelu grada na Vrbasu.

Stanivuković kaže da će, kada dođe na čelo Grada, biti javno objavljen svaki ugovor i trošak Grada koji prelazi 500 KM, te poštovati princip “jedan političar – jedna plata”.

“Prepolovićemo broj političara koji primaju platu u Gradu, dok plate političara neće prelaziti dvije prosječne plate u realnom sektoru. Njihov rast će biti moguć samo kada poraste prosječna plata prodavcima, frizerima, ugostiteljima… Sredstva ušteđena na taj način će biti ulagana u nova radna mjesta, jer Banjaluka mora da radi”, tvrdi Stanivuković.

“Napravićemo ekspertsku, efikasnu i brzu gradsku upravu u kojoj ljudi rade na osnovu svog znanja, iskustva, vještina, a ne na osnovu partijske knjižice i tako stvoriti preduslove za razvoj ekonomije i preduzetništva. Stvorićemo ambijent da politički stav nije prepreka za posao i poštenu zaradu. Niko neće morati da voli mene ili nekoga od mojih kolega, imaće svako pravo da nas kritikuje, ali imaće obavezu da časno i najbolje radi svoj posao”, izričit je.

On kaže da će kapitalni projekat “Nove Banjaluke”, kako glasi naziv programa PDP-a Banjaluka, biti izgradnja gradske opšte bolnice:

“Naši ljekari će raditi u najboljim uslovima, da bi građanima pružili najbolju i najbržu zdravstvenu zaštitu”, ističe Stanivuković.

“Uradićemo to – čovjek i porodica biće simbol ovog grada. Iz tog razloga, uvešćemo neradnu nedjelju trgovcima, koja treba da služi da se porodica okupi, da se druže sa svojim prijateljima ili prošetaju pored bisera ovog grada, Vrbasa, koji će biti opet pitak i čist izgradnjom novih kolektora, a čija obala će biti uređena”, ističe Stanivuković.

Stanivuković kaže da će Banjalučani moći da svoju djecu upišu u vrtiće, umjesto na liste čekanja:

“Naša obaveza je da brinemo o djeci, njihovom pravilnom razvoju i vaspitanju, a u isto vrijeme brinemo o ekonomskom pložaju njihovih roditelja tako što ćemo subvencionisati cijene gradskih i privatnih vrtića za svako dijete”, kaže on.

“Za sve ovo, a i još više što planiramo, postoji jedan razlog – simbol ovog grada mora da bude čovjek i porodica, svako djelovanje mora da bude u tom interesu i Banjaluka mora biti mjesto života zadovoljnih ljudi, koji ne pristaju na životarenje, nego žive lijep život”, kaže Stanivuković.

Na koji način to planira postići, jednostavno odgovara:

“Jer više nas je. Za svaki plan imamo jasno precizirane troškove i načine kako obezbijediti sredstva. Više nas je koji hoćemo gradsku upravu koja radi po zakonu i tako štedi novac građana, nego onih koji žele upravu koja radi po zakonima kumova, sinova, bratića i još nekolicine drugara. Više je penzionera koji žele da njihov grad u poznim godinama brine o njima, malo je onih koji su se iz penzije vratili na budžetska jasla. Više je onih koji hoće da se njihov rad vrednuje po sposobnostima, nego po broju prikupljenih glasova za lokalnog ‘baju’. Više nas je koji želimo Banjaluku po mjeri svakog čovjeka”, zaključuje Stanivuković.