Home Servisne Stanje na putevima

Stanje na putevima

0

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija redovno po suvim ili mokrim kolovozima, a mjestimična magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, jer je povećana opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od osam do 15časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog koncerta Zdravka Čolića na tvrđavi “Kastel” u Banjaluci danas od 17.30 časova do ponoći biće obustavljen saobraćaj u Ulici Teodora Kolokotronisa, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Đure Daničića, na Bulevaru cara Dušana, na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Ulice Teodora Kolokotronisa i u Ulici Teodora Kolokotronisa na dijelu od Bulevara cara Dušana do kružnog toka u Ulici Patre.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema zadržavanja.

Saobraćaj je zbog bezbjednosnih razloga zabranjen za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

SRNA