Home Servisne Stanje na putu

Stanje na putu

0
Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Danas počinju radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko. Za vrijeme izvođenja radova na mostu se saobraća usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas će u vremenu od 07 do 18 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnoj cesti R-446 na Trebeviću (od skretanja za vrh Trebevića do hotela „Pino Nature“).

Pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Izačić i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.