Home BiH Stanje u Laktašima bolje, građani se plaše noći (VIDEO)

Stanje u Laktašima bolje, građani se plaše noći (VIDEO)

0

I iza mještana opštine Laktaši je neprespavana noć. Nakon što su se nešto iza ponoći oglasile sirene, mnogi su u strahu cijelu noć punili vreće sa pijeskom i branili domaćinstva. Najkritičnije je bilo u Mjesnoj zajednici Trn.

U Vrbaskoj, Mlinarskoj, Vidovdanskoj i Grčkoj ulici je voda ušla u nekoliko domaćinstava i napravila štetu.

U Mlinarskoj ulici u Trnu u neka domaćinstva, voda je ovdje ušla i do 40 cm u kuće, a vlasnici kažu su ogorčeni jer smatraju da se lekcija od 2014. nikako nije naučila.

Cijelu noć su u Trnu građanima bili na raspolaganju policija, vatrgosna jedinica i ronilački klub. Situaciju su budnim okom pratili i predstavnici Mjesne zajednice. Kritično je kažu bilo kada je puštena brana. I danas su obišli poplavljena područja . Stanje je kažu bolje jer se Vrbas povlači.

Pored rijeke i kanala izlivanje jezera u Trnu je napravilo velike probleme. Bez obzira što vodostaji opadaju građani se i dalje plaše šta donosi noć.

U Laktašima je održana i sjednica štaba za vanredne situacije, procjenjeno je da je stanje bolje, vodostaji rijeka opadaju, a padavine se smanjuju. Poručeno je i da u narednom periodu ne bi trebalo biti problema.

Srpska Cafe