Home Crna hronika ŠTETA MILION MARAKA: Direktor iz Banjaluke prevario državu, radnike i preduzeće

ŠTETA MILION MARAKA: Direktor iz Banjaluke prevario državu, radnike i preduzeće

0

Protiv direktora „Agroprometa“ Anđelka Lovre iz Banjaluke podnesen je izvještaj zbog sumnje da je raznim malverzacijama oštetio budžet Republike Srpske, zemljoradničku zadrugu “Agropromet” i radnike za skoro milion maraka, saznaje Srpsakinfo.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći nicijale, da se Lovre sumnjiči da je činio krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povreda osnovnih prava radnika i zloupotreba položaja odgovornog osoba.

– On je kao odgovorna osoba u zemljoradničkoj zadruzi iz Banjaluke zaključio ugovore o zakupu sa više privatnih i fizičkih lica, koji su platili zakupnine u iznosu od 567.963 KM na blagajnu zemljoradničke zadruge, a ne na žiro-račun. Na taj se način izbjeglo plaćanje poreskih i drugih zakonskih obaveza, čime je oštećen budžet Republike Srpske – rekli su u PU Banjaluka.

Osim toga, Lovre se sumnjiči da kao odgovorna osoba nije uplaćivao doprinose zdravstvenog i penzijskog osiguranja zaposlenih u iznosu od 188.435 KM. Takođe je kao odgovorna osoba bez odluke Skupštinske zadruge zaključio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti za iznos od oko 205.000 KM.

Ovim krivičnim djelima oštetio je budžet RS, “Agropromet” i radnike te zadruge za 961.308 KM.

Srpska Info