Home Lifestyle Što se ne biste odlučili za neobičnog kućnog ljubimca?

Što se ne biste odlučili za neobičnog kućnog ljubimca?

0
Mnogobrojne vrste životinja su ugrožene i stavljene pod zaštitu pa se ne smije uzeti neka egzotična za kućnog ljubimca bez provjere da li je dozvoljeno. Evo nekoliko vrsta o kojima smijete da vodite brigu:

Jež

Možda ste nekad poželjeli da njegujete ježa. Hrani se insektima, a posebno voli skakavce. U drugim državama se hrana za ježeve prodaje u radnjama za kućne ljubimce. Preporučuje se da im kavez bude manji od 70 centimetara dužine i visine, a 40 cm visine.

Minijaturno prase

Ljubimac Džordža Klunija i mnogobrojnih engleza i Amerikanaca. Kao mladunci veliki su svega šest centimetara, a kasnije do 40. Poslušni su i druželjubivi i mogu da nauče da vrže nuždu u posudi. Svaštojedi su i ne morate da ih izvodite u šetnju.

Patuljasti zec

Oni su držani kao ljubimci još u doba Rimljana. Vole da se maze i treba ih držati u krilu. Za njih se preporučuju kavezi 120 sa 60 cm i da se hrane povrćem i sijenom. Dobro podnose hladnoću, ali ne smiju na promaju.

Prugasta vjeverica

Potreban im je veliki kavez, najamanje 50 puta 50 i da ima drvo da za penjanje. Nisu probirljive u ishrani, a najviše vole orahe, lješnike, suncokret i piju mnogo vode.

(Nezavisne)