Home Zdravlje Što trebate izbjegavati za doručak?

Što trebate izbjegavati za doručak?

0

Doručak je najvažniji obrok u danu i nije dobro preskakati ga jer ćete se sredinom dana suočiti s manjkom koncentracije.

No, osim toga važno je paziti što ćete doručkovati.

Jako je važno jutro započeti kvalitetnim namirnicama, a stručnjaci savjetuju izbjegavanje pekarskih proizvoda, voćnih jogurata i masne, kalorične obroke.

Pekarski proizvodi od tijesta nas mame okusom i mirisom i stvaraju osjećaj sitosti, ali često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što nije dobra kombinacija za početak dana. Sol zadržava vodu u organizmu, a masti su teško probavljive. Osim toga, pekarski proizvodi nemaju nikakvu nutritivnu vrijednosti pa je bolje izbjegavati ih.

Puno ljudi za doručak bira voćne jogurte koji su zbog količine šećera i aditiva koje sadrže uopšteno loši za zdravlje. Bolji izbor je pojesti pravo voće ili sami napravite sok od svježeg voća i povrća ili voće dodajte u obični jogurt.

Za doručak treba izbjegavati i masnu i kaloričnu hranu poput prženih jaja, bijelog kruha, krofni i sličnih slastica. Vaš organizam će ove namirnice teško probaviti, a nezdrave masnoće pretvoriće se u masno tkivo.