Home Banjaluka Sutra počinje eko-festival “Dani Vrbasa”

Sutra počinje eko-festival “Dani Vrbasa”

0

Udruženje građana „Zeleni Vrbas“, u saradnji sa Turističkom organizacijom BanjaLuka i pod pokroviteljstvom Grada, po šesti put organizuje dvodnevni ekološko-turistički festival „Dani Vrbasa“.

Festival će biti održan sutra i prekosutra u bašti motela“Ortodoks“ u najčistijoj zoni rijeke Vrbas i biće izložbeno – sajamskog karaktera. Posjetiocima će se predstaviti učesnici festivala iz različitih oblasti: ekologije/biologije, reciklaže, turističke ponude našeg grada ali i proizvođači organske hrane i kozmetike sa prostora RS i BiH.

Biće održana i ekološka radionica, a vrijedi istaći promociju neizostavnog alata banjalučkih ribolovaca – tzv. Banjalučkog kola.

– “Banjalučko kolo” je ribolovačka alatka koja je toliko jednostavna izgledom i načinom izrade, a istovremeno i jako komplikovana za ribare iz drugih sredina. Odlikuje ga vrlo prosta izrada, jednostavan mehanizam, gotovo je neuništivo i vječno – navode organizatori.

U okviru promocije “Banjalučkog kola” biće održana i dvodnevna ribolovačka obuka za djecu od osam do 14 godina.

– Inače, opšti cilj projekta je da doprinese većoj informisanosti lokalne društvene zajednice o značaju očuvanja životne sredine, a sa posebnim akcentom na promociju ekoturističkog potencijala grada – poručili su organizatori.

(Srpska Info)