Home Banjaluka SVE VIŠE PUTNIKA: Pozitivne vijesti s banjalučkoga aerodroma

SVE VIŠE PUTNIKA: Pozitivne vijesti s banjalučkoga aerodroma

0

Banjalučki aerodrom povećao je broj putnika u godinu dana za više od 4.000 i to, prije svega, zahvaljujući linijama niskobudžetne kompanije “Rajaner”.

Tako je u novembru prošle godine, 30 dana nakon što je ova kompanija počela da prevozi putnike, “Aerodrom” zabilježio 8.272 putnika i tada je “Rajaner” imao tri linije. Na kraju prošlog mjeseca, a po podacima Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, broj putnika na banjalučkom aerodromu je iznosio 12.354. Trenutno ova kompanija ima 4 linije iz Banjaluke.

U prosjeku, banjalučki aerodrom bilježi oko 412 putnika.

Riječ je o linijama za Memingem, Brisel, Stokhlom, a od proljeća ove godine uvedena je i linija za Berlin. “Rajaner” je od polovine januara najavio i liniju za Frankfurt, a od 30. marta i za Beč.

Istovremeno je najavljeno obustavljanje linije za Stokholm od ljeta naredne godine. Razlog je u problemu sa isporukom aviona Boing 737 maks.

Vršilac dužnosti “Aerodroma” Milan Račić kaže da se ukida samo ova destinacija, dok ostale linije nastavljaju nesmetano prevoziti putnike.

– Iskreno, žao nam je što je kompanija “Rajaner” bila primorana na ovaj potez, kao i zbog više od 33.000 putnika koji su do sad putovali na relaciji Banjaluka-Stokholm – rekao je Račić.

Ova kompanija je početkom decembra saopštila da je s banjalučkog aerodroma prevezla 100.000 putnika.

Inače, s banjalučkog aerodroma ima još jedna redovna međunarodna linija do Beograda, u saradnji sa kompanijom “ErSrbija”.

Srpska Info