Home Crna hronika Svjedok pucnjave u Sarajevu: Čula sam tri rafala i vidjela ‘bijesno’ auto

Svjedok pucnjave u Sarajevu: Čula sam tri rafala i vidjela ‘bijesno’ auto

0

“Svako jutro se budim oko pet sati. Ali, ovo jutro sam ustala ranije i krenula prema kupatilu kada sam začula pucnjavu. Čula sam tri rafala. Obično se nisam ‘trzala’, jer smo zadnjih dana čuli mnogo petardi, ali ovaj zvuk je bio drugačiji”, ispričala je E.S. jedan od svjedoka ubistva dvojice sarajevskih policajaca.

Ona je za portal “Radiosarajevo.ba” dodala:

“Otišla sam prema prozoru i vidjela sam ‘bijesno’ crno auto kako se udaljava u pravcu Mojmila. Mislim da su prošli i kroz crveno svjetlo”.

E. S., koja živi na Alipašinom  Polju, sarajevskom naselju u kojem su jutros u 4.22 sata ubijeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Adis Šehović i Davor Vujinović, dodala je da tri mjeseca radi nedaleko od mjesta nesreće i da je s prozora gledala sve šta se dešavalo nakon što je čula rafale, od 4.22 sata pa do dolaska pripadnika MUP-a KS i Hitne pomoći.

“Za ubistvo dvojice pripadnika MUP-a KS sam saznala tek kada sam krenula na posao. U prvi mah nisam ni znala da ima mrtvih. S prozora sam gledala kako prvo dolazi policija. Mislim da nije prošla minuta. A kroz minutu sam čula i Hitnu pomoć. Vani je bio mrak, ali se čula njihova galama. Znala sam da se nešto loše desilo”, dodala je E. S. za “Radiosarajevo.ba”.

Druge komšije, koje su imale priliku da pogledaju policijski automobil u kojem su ubijeni Šehović i Vujinović, ispričale su da su preko sredine na vozilu ostale rupe od metaka, prije nego je automobil otišao na vještačenje.