Home Sport Svjetski mediji: Srbija sa Jokićem kandidat za zlato u Kini

Svjetski mediji: Srbija sa Jokićem kandidat za zlato u Kini

0

Tim Aleksandra Ðorđevića sa Nikolom Jokićem je ozbiljan kandidat za zlato na Svjetskom prvenstvu u Kini, ocijenjuju danas najpoznatiji svjetski sportski mediji, koji su prenijeli ekskluzivnu vijest Tanjuga da će jedan od najboljih košarkaša planete igrati za srpsku reprezentaciju.

“Jokić ide na SP i želi zlato”, prenosi ugledna španska “Marka” pozivajući se na Tanjug i konstatuje da najbolji centar NBA lige može da dovede Srbiju na svjetski vrh.

List “AS” uz opširan tekst o Jokićevoj odluci podseća da Srbija može da se sretne sa Španijom u drugoj fazi Mundobasketa, dok “Mundo Deportivo” piše da je Srbija bila jedan od kandidata za medalju na Svjetskom prvenstvu, a to što će Jokić biti u timu, daje joj još veće šanse za prvi stepenik na pobjedničkom postolju.

Informaciju da će Jokić igrati za nacionalnu selekciju Srbije prenijeli su i najugledniji košarkaši portali u Evropi, Eurohoops i Sportando, a vijest je objavljena i na sajtu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), uz podsjećanje da je Jokić bio dio tima Srbije koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Riju, ali je “preskočio” šampionat Evrope u Turskoj 2017. godine.

Jokićeva odluka “odjeknula” je i u regionu.

Hrvatski “Index” prenio je vijest o Jokićevoj odluci da ide u Kinu i podsetio na “zamjerke srpske javnosti” da nije bio u timu u Turskoj.

Portal “Klix.ba” ističe da će selektor Saša Ðorđević imati slatke muke prilikom izbora 12 putnika za Mundobasket, dok crnogorske “Vijesti” samo konstatuju da je Jokić odlučio da igra za Srbiju, ali bez dodatnih ocijena.