Home Banjaluka Tehnička škola u oktobru sa novim krovom: U planu i dogradnja učionica...

Tehnička škola u oktobru sa novim krovom: U planu i dogradnja učionica za građevince

0

Sanacija krova Tehničke škole u Banjaluci koji prokišnjava godinama, i zbog čega se stvarala mahovina u učionicama, je u toku i prema ugovoru sa izvođačem radova, trebala bi biti završena u prvoj polovini oktobra.

-Poslije sanacije, bićemo u mogućnosti da ponovo koristimo školski blok od 11 učionica koje smo u proteklom periodu bili prisiljeni iseliti jer su bile neuslovne za korištenje zbog problema sa prokišnjavanjem – rekla je direktorica škole Kristina Mrđa.

Za sanaciju krova banjalučke Tehničke škole iz gradskog budžeta je izdvojeno 140.000 KM.

– Po završetku sanacije krova, škola će dobiti mogućnost korištenja ovih prostorija, s tim da, dugoročno gledano, razmišljamo da se Tehnička škola dogradi i proširi, kako bi u ovoj školi riješili problem smještaja Građevinske škole, koja je trenutno u tuđim prostorijama – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Zgrada Tehničke škole je izgrađena prije pola vijeka u užem centru grada, a značajnijih ulaganja nije bilo osim obnavljanja fiskulturne sale.

Banjalučki đaci su se ove godine i masovno pobunili zbog katastrofalnih uslova u srednjim školama, kada su organizovali i proteste, a kao dokaz kroz grad su nosili i slike mahovine iz Tehničke škole.

(Srpska Info)