Home Sport Teodosić zbog povrede propušta SP?

Teodosić zbog povrede propušta SP?

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ponovo je povrijedio stopalo zbog čega je upitan njegov put u Kinu na Svjetsko prvenstvo.

Povreda koja je Teodosića dva puta odvajala od terena i onemogućila da pokaže više u NBA ligi noseći dres Los Anđeles Klipersa, ponovo je narušila njegovo sportsko zdravlje i sada slijedi prava bitka s vremenom.

Iako će danas tokom dana situacija biti nešto jasnija, u ovom trenutku izvjesnije je da Miloš Teodosić neće putovati u Kinu.

Teodosić je odmah po izlasku s parketa upućen u bolnicu na dalje snimanje i specijalistički pregled, gdje je potvrđeno da je opet u pitanju plantarna fascija, odnosno upala tetive stopala koja spaja prste i petu. Ako se danas ova povreda bude i definitivno potvrdila, srpski plejmejker će najvjerovatnije morati da propusti takmičenje u Kini, jer bi ga čekala pauza od oko mjesec dana.

Podsjetimo, vrsni plejmejker je prvu povredu ove vrste doživio nedugo po dolasku u Kliperse, u oktobru 2017. godine, da bi potom istu obnovio u prvim danima januara 2018. Tada, ipak, oporavak nije trajao tako dugo kao prvi put, kada je preko mjesec i po dana bio van terena.

Ono što je u ovom trenutku poznato jeste da će Teodosiću biti stavljena zaštitna čizma na nogu, zbog čega će morati da odmara i pokuša da se oporavi u što kraćem roku. Ipak, prve prognoze nisu optimistične i čini se da bi Srbija u napad na medalju mogla da krene bez svog najiskusnijeg igrača i kapitena.

Bio bi to zaista jak udarac za Srbiju, uprkos tome što Teodosić dugo nije aktivno igrao košarku poslije rastanka sa Klipersima u februaru. Jasno je da Teo sigurno neće putovati u Kaunas, onda ni na Akropolis kup, kako bi pokušao terapijom da popravi zdravstveno stanje.

Mozzartsport