Home BiH Tokom praznika inspekcija će SANKCIONISATI one koji se ne pridržavaju OVOG

Tokom praznika inspekcija će SANKCIONISATI one koji se ne pridržavaju OVOG

0

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Banjaluka Janko Kecman najavio je pojačane kontrole Tržišne inspekcije i Komunalne policije tokom republičkih praznika i istakao da će svi koji se ne budu pridržavali propisa o radnom vremenu biti sankcionisani.

Kecman je rekao da 1. i 9. maja od ponoći do 24 časa mogu da rade pekare, dragstori, trgovinski objekti na autobuskoj i željezničkoj stanici i benzinskim pumpama, a trgovine pogrebnom opremom od osam sati do 21 čas.

– Sutra, na Međunarodni praznik rada, u skladu sa zaključkom gradonačelnika, mimo odluke o određivanju radnog vremena, od sedam sati do 12 časova mogu da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom – naveo je Kecman. On je istakao da je radno vrijeme poslovnih subjekata 2. maja regulisano kao rad nedjeljom.

– Na Dan pobjede nad fašizmom 9. maja, od sedam sati do 12 časova mogu da rade prodavnice mještovite robe, prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom i prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare) – objasnio je Kecman.

On je dodao da su, prema republičkom Zakonu o praznicima, kazne za nepoštovanje odluke o radnom vremenu rigorozne.

Kecman je rekao da kazna za pravno lice iznosi 2.000 do 15.000 KM, da su za odgovorno lice u pravnom licu kazne od 150 do 2.000 KM, a za samostalne preduzetnike od 500 do 1.500 KM.

On je istakao da će ugostiteljski objekti raditi u skladu sa odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke.

Imajući u vidu da stižu praznici koje dosta građana provodi na otvorenom, Gradska uprava apelovala je da sugrađani budu pažljivi prilikom paljenja vatre, te da sav otpad nipošto ne ostavljaju u prirodi, već da ga sakupe i propisno odlože.

Iz banjalčukog gradskog Odjeljenja za opštu upravu saopšteno je da Gradska uprava neće raditi sutra i u četvrtak, 2. maja, te 9. maja, kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

Srna