Home BiH Toplotni val stiže u BiH, bit će preko 34 stepena, prvi “udar”...

Toplotni val stiže u BiH, bit će preko 34 stepena, prvi “udar” već danas

0

U BiH danas se više oblačnosti očekuje u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne.

Prije podne postepeno smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć i poneki lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U petak u BiH se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U subotu se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U nedjelju u BiH preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima su mogući i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.