Home Vijesti Trampov posljednji dan u skoro napuštenoj Bijeloj kući

Trampov posljednji dan u skoro napuštenoj Bijeloj kući

0

​VAŠINGTON – U skoro napuštenoj Beloj kući, okuženoj velikim brojem pripadnika bezbjednosnih službi, dosadašnji predsjednik SAD Donald Tramp provodi svoj poslednji dan predsedničkog mandata izdajući brojna pomilovanja.

Očekuje se da će Tramp pomilovati oko 100 ljudi, a među pomilovanima će se naći i lica koji su potpuno nepoznata široj javnosti, ali su proveli dugi niz godina na izdržavanju kazni u američkim zatvorskim ustanovama.

Prema saznanjima AP iz izvora bliskih Bijeloj kući, Tramp je snimio svoju oproštajnu poruku američkom narodu koja će biti emitovana uoči sutrašnjeg oproštajnog skupa u vojnoj bazi Endruz, na Floridi.

Ispunjen ljutnjom i žaljenjem zbog poraza na predsjedničkim izborima, Tramp se nije pojavljivao u javnosti od prošlog utorka kada je otputovao u Teksas i tamo dozvolio medijima da ga fotografišu i snimaju tokom obilaska graničnog zida prema Meksiku.

Zapadno krilo Bijele kuće, gdje se nalazi Ovalna soba, Ruzveltova soba i drugi predsjednički kabineti, kao i vrh administracije predsjednika SAD, danas je potpuno ispražnjeno.

Let’s block ads! (Why?)