Home Banjaluka Trivićevoj obećali kandidaturu za predsjednika Srpske

Trivićevoj obećali kandidaturu za predsjednika Srpske

0

Poslanik PDP Jelena Trivić odustala je od kandidature za gradonačelnika Banjaluke i prepustila je Drašku Stanivukoviću pod uslovom da ona bude kandidat opozicije na izborima za predsjednika Republike 2022. godine, tvrdi ATV u izvorima bliskim vrhu PDP.

Iako su iz PDP tokom jučerašnje promocije Stanivukovićeve kandidature, negirali da ima bilo kakvih sukoba između dvoje mladih poslanika, izvori bliski PDP tvrde da je Trivićeva odustala od kandidature tek poslije izričitog obećanja da će, u zamjenu za odustajanje, dobiti priliku na izborima 2022. godine.

“Vrh partije se sa tim složio i obećao joj da će biti kandidat za predsjednika Republike 2022. godine”, tvrde sagovornici.

Da je ovaj dogovor više nego izvjestan, indirektno je potvrdio i poslanik Ljubiša Krunić (PDP). On je, povodom Stanivukovićeve promocije, na Tviteru napisao napisao da “politiku čine koraci i da je prvi pobjeda Stanivukovića na izborima u Banjaluci”.

“Drugi je borba protiv nakaradnosti u RS, a treći bi bio izbor Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske 2022. godine”, napisao je Krunić ističući da je “u jedinstvu naša snaga i naša pobjeda”.

Njegovi komentari, u kojim je indirektno potvrdio obećanje dato Trivićevoj, naišao je na ogorčenje u redovima SDS, prije svega zbog preuranjenih kandidatura u kojim se najjača opoziciona partija ne pita ni za mišljenje.

Tako je Siniša Đurić, generalni sekretar SDS-a u Tesliću, jednom od tvrdih “bastiona” SDS, komentarišući Krunićev stav napisao da je “ponovo, dvije godine unaprijed najavljuje nečija kandidatura, a da SDS ponovo niko ne pita za mišljenje”.

“Igor Radojičić nas naziva “golfom dvojkom”, a ovi nas vozaju”, napisao je Đurić.