Home Vijesti Tuča migranata na graničnom prelazu, hrvatska policija postavila vodene topove

Tuča migranata na graničnom prelazu, hrvatska policija postavila vodene topove

0

Još jedna grupa od 100 migranata stigla je iz Velike Kladuše, tako da ih je sada više od 350 na graničnom prelazu Maljevac, a hrvatska policija postavila je vodene topove, javlja “Dnevni avaz”.

“Avaz” javlja da su se migranti potukli i da je jedan od njih naoružan nožem. Razlog tuče nije poznat, ali su pripadnici policije ubrzo smirili situaciju, ali ne zadugo.

Ubrzo nakon toga policija je, prema pisanju “klixa” pokušala da pomjeri šator koji su migranti postavili, i u tom naguravanju je povrijeđeno nekoliko ljudi. Na terenu je prisutno i vozilo Hitne pomoći.

Nekoliko stotina migranata koji se nalaze u blizini graničnog prelaza Maljevac, između Hrvatske i BiH, podigli su večeras šatore i naložili desetak vatri na prostoru između dvije granice.

Migranti su na granici podigli šatore i naložili vatru jer, po svemu sudeći, i večeras planiraju ostati u blizini granice. Temperatura se spustila na 12 stepeni Celzijusa, a među migrantima se nalaze i žene i djeca.

Na granici je i dalje veliki broj i bh. i hrvatskih policajaca. Situacija je i dalje napeta.

Autobusi pristigli u Ušivak

Migranti koji su u poslijepodnevnim satima krenuli prema Bihaću vraćeni su u Sarajevo, a već su neki stigli na plato ispred bivše kasarne Ušivak u Hadžićima, javlja reporter “N1” televizije.

Prvi autobus već je stigao, a pratile su ga jake policijske snage.

Na platou ispred bivše kasarne prisutne su snage specijalne policije, ali i veliki broj novinarskih ekipa.