Home Vijesti Tužilaštvo istražuje opoziv Miličevića

Tužilaštvo istražuje opoziv Miličevića

0

TESLIĆ – Okružno Tužilaštvo u Doboju pokrenulo je istragu protiv Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, kao i protiv izvršnog sekretara SNSD-a u Tesliću i delegata te stranke u Vijeću naroda RS Igora Bošnjaka, sedam mjeseci nakon procesa opoziva, saopštili su u SDS-u.

U SDS-u tvrde da je SNS podnio krivičnu prijavu protiv Bošnjaka tvrdeći da se lažno predstavljao kao član te stranke i falsifikovao dokumentaciju kako bi popunio Komisiju svojim ljudima i time, kako ističu, pokušao uticati na rezultate.

“Ovim nezakonitim odlukama su članovi te komisije postali saučesnici u izvršavanju više krivičnih djela – sve u pripremi izborne krađe koja je počinjena u nekoliko biračkih odbora za vrijeme referenduma, što je predmet zasebne krivične prijave i istrage. Izborna krađa je pripremana i pokušana u većini biračkih odbora sastavljenih na gorepomenuti nelegalan način, ali su posmatrači SDS-a dobrom organizacijom i upornošću krađu na većini mjesta spriječili”, tvrde u ovoj stranci.

Dodaju da su institucije RS na velikom ispitu u ovom slučaju, te su naglasili da očekuju procesuiranje odgovornih i sprečavanje ovakvih događaja u budućnosti.  

Bošnjak, pak, tvrdi da ima dokaze da je bio ovlašteno lice za zastupanje biračkih odbora ispred SNS-a, te da je ovlaštenje dobio od lica koje je u tom trenutku bilo zakonski zastupnik stranke.

“A osim toga, imam odluku o isključenju Momčila Gotovca iz članstva u SNS-u, odnosno lica koje me je tužilo”, navodi on.

Podsjećanja radi, stranke okupljene oko SNSD-a nisu uspjele opozvati načelnika Teslića Milana Miličevića jer nisu dobile dovoljno glasova za takvu odluku.

Let’s block ads! (Why?)