Home Crna hronika Tužilaštvo otkrilo kako je pokušana likvidacija Slobodana Vasiljevića

Tužilaštvo otkrilo kako je pokušana likvidacija Slobodana Vasiljevića

0

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora osmorici batinaša, osumnjičenih za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića koji je brutalno napadnut i pretučen u Šekovićima.

Vasiljević je u napadu zadobio teške povrede glave i prelom potkoljenice. Nalazi se u komi i hospitalizovan je u UKC Tuzla.

Pritvor je predložen Miljanu Miliću (33), Stefanu Radovanoviću (26), Stefanu Gariću (26), Nebojši Petkoviću (28), Milutinu Kandiću (47), Slaviši Juroševiću, koji se i dalje nalazi u bjekstvu, Goranu Čalmiću (43) i Nebojši Ozimkoviću (38). Svi se terete da su kao saizvršioci pokušali da ubiju Vasiljevića.

U OJT Istočno Sarajevo navode da su se osumnjičeni prethodno dogovorili i došli u Šekoviće u blizinu dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice, u kom je smješten i Parohijski dom.

– Milić, Radovanović i Garić dovezli su se automobilom “golf 2”, bijele boje, i parkirali se ispred dvorišta crkve. Ozimković je, po dogovoru, telefonom javio Miliću da se žrtva nalazi u dvorištu crkve. Potom su Milić, koji je kod sebe imao metalnu šipku, i Radovanović izašli iz vozila i nakon što su uočili Vasiljevića krenuli su prema njemu u namjeri da ga liše života – navodi se u prijedlogu za pritvor.

Kada su mu prišli prvo je Milić iz jakne izvadio metalnu šipku i udario Vasiljevića po glavi. Žrtva je od udarca pala na asfalt, pa su mu Milić i Radovanović prišli i zadali mu više udaraca po glavi i tijelu. Milić je udarao palicom, dok ga je Radovanović šutirao nogama.

– U tom momentu iz parka su trčećim korakom u dvorište ušli Petković, Kandić, Čalmić i Jurošević koji su nogama po tijelu izudarali Vasiljevića, a potom su pobjegli prema Pavlović banci. Milić, Radovanović su pobjegli prema “golfu 2” kojim su se zajedno sa Garićem odvezli prema mjestu Tišča – saopštilo je OJT Istočno Sarajevo.

Pritvor je zatražen iz svih pritvorskih razloga.

Sumnja se da je napad bio naručen, ali se još istražuje šta je bio motiv napada, te ko je nalogodavac.

Srpska Cafe