Home Video Twitter “eksplodirao” zbog junačkog čina Seada Kolašinca

Twitter “eksplodirao” zbog junačkog čina Seada Kolašinca

0

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac jedna je od glavnih tema u svjetskim medijima nakon što se na ulicama Londona obračunao s razbojnicima koji su napali njega i Mesuta Ozila kako bi im ukrali auto.

Kolašinac je golim rukama krenuo na razbojnike koji su bili naoružani noževima i uspio ih je otjerati, a snimka obračuna odmah je postala hit na društvenim mrežama.

Na Twitteru se oglasio i poznati engleski novinar Piers Morgan koji je poznat kao veliki navijač Arsenala.

“Nevjerovatna hrabrost Kolašinca koji se obračunao s naoružanim razbojnicima. Spasio je Ozila od njih i da se ja pitam odmah bih mu dao kapetansku traku Arsenala”, poručio je Morgan i našao na odobravanje komentatora.

Osim njega, među prvima je reagirao i Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac BiH koji nastupa za Portland Trail Blazerse. Napisao je Nurkić: “Brat Sead je beštija” i oduševio svoje pratitelje koji su, naravno, većinom iz BiH te također ponosni na herojski pothvat Kolašinca.

BBC-jev novinar i nekadašnji nogometaš Garth Crook također je dao svoj komentar. On je Kolašinca opisao kao čovjeka koji je građen kao od cigle i ustvrdio da pljačkaši nisu imali sreće.