Home Crna hronika U Banjaluci opljačkala i povrijedila ženu

U Banjaluci opljačkala i povrijedila ženu

0

Poznata kradljivica Sabaheta Džindo (60) uhapšena je juče u Sarajevu.

Nju su juče u ulici Bulevar branilaca Dobrinje uhapsili pripadnici Policijske uprave Novi Grad, a na osnovu potrage koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a Džindo je istog dana u 20 časova predata pripadnicima Policijske stanice Pale.

Džindo je i ranije u nekoliko navrata hapšena zbog krađe.

U avgustu prošle godine predena je u Ilijaš zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ”Best”.

Ova poznata sarajevska kradljivica uhapšena je i krajem jula prošle godine u Banjaluci, a tada joj se na teret stavljalo i krivično djelo tjelesna povreda. Sabaheta je opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjaluci tako što joj je otela torbu. Džindo je nasrnula na nesrećnu ženu te joj je nanijela povrede.

Džindo je u septembru 2015. bila i na crvenoj Interpolovoj potjernici, i to zbog krađa u Hrvatskoj, a iste godine je tražena u svim gradovima u našoj zemlji zbog krađa i džeparenja u trgovinama, kafićima i na pijacama.

Hapšena je više puta zbog krađa, a nekoliko puta je uhvaćena na djelu. Ali sve to nije bilo dovoljno da trajno ostane iza rešetaka. Njen suprug je u medijima demantovao da to ona radi namjerno, navodeći da su njegovoj ženi dijagnostifikovane šizofrenija i kleptomanija.

(Avaz)