Home Banjaluka U Banjaluci počeli treninzi bezbjedne vožnje za motocikliste

U Banjaluci počeli treninzi bezbjedne vožnje za motocikliste

0

U banjalučkom naselju Lazarevo danas su počeli prvi treninzi bezbjedne vožnje za motocikliste s ciljem da se poveća svijest o potrebi za bezbjednijim ponašanjem u saobraćaju.

Treninzi se pod motom “Bezbjedna vožnja. Jedina koja traje” održavaju na parkingu ispred Fabrike “Jelšingrad” u organizaciji banjalučkog Moto-kluba “Bezbjednost”.

Trening se sastoji iz osnovnog i naprednog programa, te treninga sa suvozačem.

Predsjednik Moto-kluba “Bezbjednost” Marija Markanović rekla je da je zainteresovanim vozačima ukazivano na greške koje se dešavaju tokom vožnje, te da su im pokazivane vještine upravljanja i savladanja kritičnih situacije do kojih može doći na putu.

– Trening bezbjedne vožnje namijenjen je svim vozačima motocikala i skutera koji posjeduju važeću vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i koji žele da upotpune svoja znanja tehnike vožnje ili da savladaju vožnju motociklom u različitim uslovima vožnje – rekla je Markonovićeva.

Ona je napomenula da su treninzi bazirani na dugogodišnjem iskustvu stručnih saradnika, kao i na analizi velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti.

Markanovićeva je navela da treninge realizuju licencirani instruktori Samo Rep iz Slovenije i Vitomir Golušin iz Srbije, uz pomoćne trenere.

Trening bezbjedne vožnje organizovan je u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Međunarodnom policijskom asocijacijom – regija Banjaluka.

Trening se završava danas u 17 časova, a sutra će biti nastavljen. Za praktični dio treninga na poligonu je obezbijeđeno trenažno vozilo.

Pored praktičnog djela na poligonu, trening se realizuje u kombinaciji sa teoretskim djelom koji je sinoć održan.