Home Lokalne U banjalučkoj kladionici otkriveno nezakonito priređivanje elektronskih igara na sreću

U banjalučkoj kladionici otkriveno nezakonito priređivanje elektronskih igara na sreću

Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću izvršili su danas nadzor u sportskim kladionicama “PREMIER SPORT” na području Banjaluke te otkrili nezakonito priređivanje elektronskih igara na sreću.

Na lokaciji PREMIER SPORT, na adresi Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 177, inspektori su utvrdili priređivanje elektronskih igara na sreću bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću.

Inspektori su izvršili privremeno oduzimanje opreme za priređivanje igara na sreću do okončanja prekršajnog postupka, te će protiv odgovornog i pravnog lica biti preduzete mjere i radnje propisane Zakonom o igrama na sreću.

Takođe, inspektori su u sportskoj kladionici PREMIER SPORT na adresi Vidovdanska bb, u Banjaluci otkrili priređivanje elektronskih igara na sreću bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću.

I u ovom slučaju, inspektori su izvršili privremeno oduzimanje opreme za priređivanje igara na sreću do okončanja postupka, te će protiv odgovornog i pravnog lica biti preduzete mjere i radnje propisane Zakonom o igrama na sreću.

Podsjećamo, Zakonom o igrama na sreću, za pravno lice koje priredi igre na sreću bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću propisana je novčana kazna od 20.000 do 50.000 KM, a za odgovorno lice od 5.000 do 10.000 KM.

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću.

Nezavisne