Home Banjaluka U godini u kojoj se ne održava, Demofest dobio kaznu zbog buke

U godini u kojoj se ne održava, Demofest dobio kaznu zbog buke

0

rganizator festivala Demofest, “Bono” d.o.o, dobio je, prošle sedmice, “čestitku” iz Osnovnog suda u Banjaluci. U rješenju stoji da moraju platiti kaznu od 1 000 KM zbog buke i uznemiravanja za vrijeme održavanja festivala prošle godine.

Ako se kazna ne naplati, onda je zamjenjuje kazna zatvora, gdje se svaki započeti dan računa 50 KM

Osnovni sud u Banjaluci je donio rješenje o prekršaju na osnovu pritužbi građana zbog buke i uznemiravanja u različitim djelovima grada za vrijeme održavanja festivala Demofest u periodu od 19.7. – 22.07. 2018 godine.

Brankica Janković, direktorka d.o.o. “Bono”, je kazala da je šokirana rješenjem. Prije svega zato što je od posljednjeg Demofesta prošlo godinu dana, a da u tom periodu, kako gospođa Janković kaže, nisu dobili nikakav poziv, niti je, i ako je poziv stigao na njihovu adresu, on mogao proći nezapaženo, jer u firmi pored dnevnog radnog vremena postoji i čuvarska služba.

Dodaje da se svih 11 godina, koliko je Demofest trajao, buka mjerila i prilagođavala dozvoljenim standardima, te da nikad nije bilo tužbi. Simptomatično je da je ona stigla u godini kada se festival ne održava.

Festival Demofest je bio najpopularniji ovdašnji festival u regiji, izvođači i novinari su dolazili iz skoro svih zemalja bivše Jugoslavije.

Janković je naglasila da će se žaliti zbog ove kazne i tražiti objašnjenja zašto nisu pozvani kao stranka u postupku, čime su narušena njihova prava.

Magazin Buka je, uz uz dozvolu Bono d.o.o., rješenje suda prenio u cijelosti.

Srpska Cafe