Home Banjaluka U Krminama uskoro novi društveni dom

U Krminama uskoro novi društveni dom

0

Izgradnja novog društvenog doma u Krminama privodi se kraju, a novi objekat biće u potpunosti završen i opremljen iduće godine.

Predsjednik Mjesne zajednice Krmine Dragan Blagojević je istakao kako će novi dom biti od velikog značaja za stanovnike ove mjesne zajednice.

– Ovaj objekat će nam značiti mnogo zbog svih društvenih aktivnosti koje se održavaju u našem mjestu, a nadamo se da će u budućnosti u ovom prostoru biti smještena i kancelarija mjesne zajednice – naglasio je Blagojević.

Tokom današnjeg obilaska gradilišta budućeg društvenog doma, gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da je prva faza izgradnje završena i da je za te radove u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno 75.000 KM.

On je najavio da će iduće godine iz gradskog budžeta biti obezbijeđena sredstva za unutrašnje uređenje i opremanje kako bi objekat bio stavljen u funkciju.

Ovo je, prema njegovim riječima već peti društveni dom u ruralnim područjima grada Banjaluke koji se grade ili rekonstruišu tokom ove godine.

– U okviru obnove društvenih domova i oživljavanja društvenih sadržaja u ruralnim sredinama, u Ljubačevu je prije mjesec dana izgrađen potpuno novi objekat, u Dragočaju i Debeljacima rekonstrukcija je završena još prošle godine, dok se u Verićima radovi privode kraju – rekao je Radojičić.

(Srpska Info)