Home Banjaluka U Lazarevu planirana čak tri kružna toka

U Lazarevu planirana čak tri kružna toka

0

Banjaluka će i u ovoj godini dobiti nove kružne raskrsnice, a već početkom januara očekuje se otvaranje ponuda za izvođača radova za izgradnju kružnog toka na Laušu, saopštili su iz Gradske uprave.

Očekuje se da bi izgradnja ovog kružnog toka, zavisno od tenderske procedure, trebala, takođe, početi na proljeće.

Pored ovoga, Gradska uprava će “Putevima” ponuditi saradnju na izgradnji još tri veća kružna toka na području grada.

– Radi se o planiranoj izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića kod “Lesnine”, što je veoma važno saobraćajno čvorište. Očekujemo da sa “Putevima RS” potpišemo i sporazum o ovome. Dalje, planiramo izgradnju i kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara Milutina Milankovića i Ulice knjaza Miloša, vrijednosti oko 600.000 KM, te kružne raskrsnice u Lazarevu na ukrštanju magistralnog puta M4 i Ulice Branka Popovića – precizirao je načelnik Odjeljenja za soabraćaj Slaviša Sandić.

U planu Odjeljenja je i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kralja Petra I Karađorđevića, Solunske i Isaije Mitrovića, vrijednosti 350.000 KM.

– Tu ćemo morati uraditi izmjenu regulacionog plana kako bismo mogli pokrenuti javnu nabavku. Tu je i kružna raskrsnica na ukrštanju ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice i kružna raskrsnica Cara Lazara – Krfska ulica, gdje ćemo ovaj posao raditi u povoljnijoj varijanti koja podrazumijeva montažne elemente – zaključio je Sandić.