Home Banjaluka U Motikama konačno novi put, traži se saglasnost vlasnika za eksproprijaciju

U Motikama konačno novi put, traži se saglasnost vlasnika za eksproprijaciju

0

Grad Banjaluka raspisao je tender za rekonstrukciju i proširenje saobraćajnice od Petrićevca do Motika, u što će biti uloženo 1,65 miliona KM, potvrđeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Mještani Petrićevca i Motika godinama su tražili da ova saobraćajnica bude temeljno rekonstruisana i proširena.

– Izgradnja nove saobraćajnice u dijelu Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića samo je prva faza ovog projekta i početak dugotrajnog posla za čiji kompletan završetak treba oko osam miliona maraka. Za sada, idemo sa izgradnjom saobraćajnice u dužini od 1,2 kilometra čiji će početak biti kod “Žutih zgrada”. Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar i kanalizacijom, a ukupna vrijednost investicije je 1,65 miliona KM – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Izgradnja puta za Motike biće finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da bi radovi na ovoj, izuzetno važnoj dionici mogli početi u drugoj polovini septembra, pod uslovom da do tada bude izabran izvođač radova i potpisani sporazumi sa vlasnicima zemljišta čije će parcele biti eksproprisane za izgradnju novog puta.

– Sada nama treba pomoć samih mještana od čije volje, na određen način, sada zavisi realizacija projekta. Naime, u narednim danima, pristupiće se potpisivanju sporazuma sa vlasnicima parcela koje će zahvatati novi put, pa i ovim putem apelujemo na njih da imaju razumijevanja i da ovaj proceduralni korak prođe bez problema koji bi mogli prololngirati radove, na koje svi godinama čekamo – kazao je Sandić.

(Blic)