Home Crna hronika U nastavku istrage teškog ubistva Prijedorčanina uhapšeni Savanović i Šobot

U nastavku istrage teškog ubistva Prijedorčanina uhapšeni Savanović i Šobot

0

U nastavku istrage teškog ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit u Prijedoru policija je uhapsila Bojana Savanovića i Gojka Šobota, saznaje Srpskainfo.

Savanović i Šobot terete se za pomaganje u izvršenju teškog ubistva, odnosno da su pomogli osumnjičenom Marku Momiću da pobjegne iz Prijedora.

Na zahtjev tužilaštva, Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima zbog bojazni da će uticati na svjedoke, te sakriti dokaze bitne za krivični postupak.

Stupar je ubijen 11. marta, a beživotno tijelo pronašli su ribari u prijedorskom naselju Raškovac, na obali rijeke Sane.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je Stupar pretučen bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Daljom istragom policija je utvrdila da je osumnjičeni za ubistvo Marko Momić, koji je od ranije poznat po izvršenju teških krivičnih djela, ali nije pronađen na adresi. Policija je ubrzo otkrila da su Momiću, koji je pobjegao u Srbiju, pomogli osumnjičeni Savanović i Šobot.

Tokom istrage pronađen je i automobil kojim je najvjerovatnije pregažen Stupar.

Na automobilu su bili jasno vidljivi brojni krvavi tragovi, pa će biti predmet daljeg vještačenja.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je, kako otkriva izvor Srpskainfo, počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama koje mu je odredio Sud BiH.

Momić se morao javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

Naime, Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (150.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.