Home Crna hronika U pucnjavi ubijen policajac, drugom se bore za život

U pucnjavi ubijen policajac, drugom se bore za život

0

U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.

To piše Avaz.ba, a kako navodi portal, drama se odigrala na parkingu. Policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce i odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Kako Avaz nezvanično saznaje život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović. Prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobile, Range Roverom i crnim Golfom V.

Tokom noći, sumnjaju istražitelji pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.

Na licu mjesta bili su i policijski komesar Mevludin Halilović i minista unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.