Home Crna hronika U Tesliću uhapšen osumnjičeni za ubistvo gimnastičara Partizana

U Tesliću uhapšen osumnjičeni za ubistvo gimnastičara Partizana

0

Zlatko Kavicki (48) iz Stare Pazove uhapšen je u Tesliću na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol u Beogradu zbog sumnje da je ubio bivšeg gimnastičara Partizana Andriju Klinku (82) zvanog Ondriš.

Kavickog su na području opštine Teslić locirali i uhapsili policijski službenici PU Doboj.

– Državljanin Srbije Z. K. je uhapšen nakon što je provjerama utvrđeno da je za njim raspisana Interpolova potjernica zbog osnova sumnje da je na području Stare Pazove izvršio krivično djelo teško ubistvo – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Kavicki se nakon hapšenja branio ćutanjem i tokom dana biće predat u nadležnost Suda BiH, gdje će biti održano ročište za određivanje ekstradicionog pritvora.

Andrija Klinka najverovatnije je ubijen u petak 7. decembra, a njegovo tijelo je pronađeno tri dana kasnije u kući u Staroj Pazovi, u kojoj je sam živio. Tijelo su pronašle komšije koje su posumnjale da mu se nešto dogodilo, nakon što ga tri dana nisu vidjeli.

Ispričali su da je kobnog dana Andrija bio kod rođaka, gdje su zajedno pravili kobasice. Navodno je planirao da kući odveze auto, te da se kod rođaka vrati biciklom, ali se Klinka tu noć nije vratio kod rođaka. Sutradan se nije javljao ni na telefon, a rođaci su zatekli zaključanu kapiju na njegovom dvorištu. U ponedjeljak su je provalili i ušli u kuću i starca zatekli mrtvog sa povredama glave.

Prema nezvaničnim informacijama Andrija Klinka ubijen je sa dva udarca tupim predmetom u glavu. Sumnja se da je motiv ubistva bilo koristoljublje, odnosno da je starac ubijen prilikom pljačke.

(Srpska Cafe)